Lesmateriaal

Onderdeel van de campagne 4VuurwerkVeilig is een lespakket voor basisscholen. Dit lespakket, bestaande uit 4 onderdelen, is speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 7 en 8. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt dit lespakket gratis online beschikbaar.

1 – Het eerste onderdeel van het lespakket is een presentatie met voice-over die u als docent kunt afspelen in de klas. U hoeft dus zelf geen presentatie te geven. Deze presentatie kunt u aanvullen met filmpjes en testjes zoals beschikbaar binnen onderdeel 4: ‘algemene informatie en aanvullingen op de presentatie’.

2 – Het tweede onderdeel is de presentatie die u als docent of als gastdocent zelf kunt geven in de klas. Een handout met achtergrondinformatie is hiervoor beschikbaar.

3 – Het derde onderdeel is de quiz die klassikaal gespeeld kan worden en waarbij u met uw klas een schoolreis kunt winnen. Speel de quiz het snelst en maak de slogan af!

4 – Het vierde onderdeel betreft algemene informatie met uitleg over onder andere het ontstaan van vuurwerk, de rol van groepsdruk en diverse filmpjes en testjes die in de klas kunnen worden besproken.